Utazás gyerekekkel…az én elsősegélycsomagom

A gyerekeim születésével a személyiségem nagy mértékben átalakult. Voltak dolgok, amiket teljesen elengedtem, vagy háttérbe szorultak, és voltak olyanok, amik hihetetlen módon felerősödtek bennem. A gyermekeim kapcsán érzett mérhetetlen felelősségvállalásom miatt egyre intenzívebbé vált az igényem a kollektív felelősségvállalás iránt is. Mivel én vagyok felelős azért, amit a gyermekeim látnak, ezért ebben is nekem kell példát mutatnom és megmutatnom nekik az általam helyesnek hitt utat és értékrendet. Ebben benne van a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve, az empátián át az elfogadásig minden és a kulcsszavam a TUDATOSSÁG, mert számomra

az egyik legfontosabb dolog a tudatos életmód testileg és lelkileg.

Ennek elengedhetetlen része az egészségmegőrzés, az immunerősítés, az egészséges életvitel, melyhez hozzátartozik, hogy védjük magunkat és a környezetet és kerülünk minden mesterséges dolgot, amennyire csak lehet. Ennek hatására kezdtem érdeklődni az AROMATERÁPIA iránt, mert soha nem szerettem a gyógyszereket és a mellékhatásoktól egyenesen levert a víz. Az aromaterápia holisztikus gyógymód, ami számomra a egészségmegőrzést és betegségmegelőzést jelenti, aminek segítségével testileg és lelkileg is egyensúlyban tudom tartani a családot.

Szeretném veletek megosztani azt az alapkészletet, amit az utazásaink során mindig magammal viszek. A listában megtaláljátok a legegyszerűbb recepteket is, amik segítenek a felhasználásban. Azt fontos kiemelnem, hogy az aromaterápiát a hétköznapokban kizárólag orvosi diagnózis felállítása és folyamatos felügyelet mellett alkalmazom. Számomra fontos a szakvélemény, de a megoldást/terápiát szeretem aromaterápiával megoldani. Az utazások során viszont olyan alap illóolajokat használok, amik kiválóak tűzoltásra.

Íme a Panarom alapkészletem:

Panarom teafa kézpermet: ez mindig velem van, mert kiváló fertőtlenítésre (kézre és sebre és felületek fertőtlenítésére, de én magamnál torokfájásra is ezt alkalmazom

Teafa: vírus és gombaölő és mindent fertőtlenít (a tenyérbe 1-2 cseppet cseppentve)

Citromhéj

  • Herpeszre: 1 cseppet 1 csepp teafával elkeverve napi 5x alkalmazom
  • Torokfájdalom esetén 2 evőkanál gyömbért lereszelek, 4 evőkanál mézet és 8 csepp citromhéj illóolajat adok hozzá és ebből a keverékből egy mokkáskanálnyit eszem napi 3x (ezt a gyerekeknél nem alkalmazom)
  • Párologtatva kiváló légfertőtlenítő, ráadásul frissítő hatású és fokozza a koncentrációs képességet

Kék esszencia – lázcsillapításra és fertőtlenítésre is használom (a gyerekek nem mindig szeretik a teafa illatát, ezért ez is nálam van, mert közvetlenül a tenyerükbe cseppentve 1-2 cseppet, majd átdörzsölve alkalmas a kézfertőtlenítésre)

Orvosi levendula

  • Égési sérülésre: kisebb égés esetén néhány cseppet tegyél az égett felületre 5-10 percenként az első fél órában, majd 6x kend még át az első napon. Második nap 5x. Harmadik naptól adj hozzá 3-4 csepp körömvirág macerátumot és így kend a bőrt a teljes gyógyulásig.
  • Napégésre 8 cseppet 15 csepp növényi olajjal keverve és a megégett felületre kenve,
  • Csípésekre 1 csepp közvetlenül a csípésre
  • Fejfájásra, migrénre 2 csepp a halántékba dörzsölve és ezt ismételgetni 20 percenként, amíg el nem múlik
  • Láz:  6-8 cseppel átdörzsölni a teste
  • Kisebb sebekre, felületi sérülésekre közvetlenül a sebbe cseppentve alkalmazom
  • Arcüreggyulladás (1 csepp 1 csepp sárgabarackmag olajba keverve és az arcüregre kenni)

Jóni olaj: mindenfajta fertőzés megelőzésére használom napi szinten, illetve segít kapcsolódni a nőiességgel, így ez az olaj is utazik velem

Vietnámi eukaliptusz: párologtatjuk a szúnyogok ellen

Züm-züm gél: szúnyogok ellen megelőzésre szuper bőrre kenve

Fehér esszencia: ha megbillen az immunrendszer pl. megfázás esetén gyerekeknél napi 4x 1 cseppet 1 csepp sárgabarackmag olajba, felnőtteknél napi 5x 3 cseppet 3 csepp sárgabarackmag olajba keverve mellkasra kenve

Táltos paripa, Leo varázsolaj: ezeket mindig használjuk a gyerekeknél az immunrendszer megerősítésére és megelőzésre (5 napig használjuk, majd 2 nap szünet)

Mesélő hold: párologtatóba elalvásnál (segíti a megnyugvást, ellazulást)

Növényi olajokból sárgabarackmag olajat és körömvirág macerátumot szoktam magammal vinni, hogy a fenti recepteket el tudjam készíteni.

Az utazásoknál mindig magammal viszem az USB-s diffúzoromat, amit a hétköznapokban az autó illatosítására használok. Kis helyet foglal és így az illat mindig velem lehet. Kedvenc illatom az édesnarancs, ami szinte mindenki számára egy kellemes illat, ráadásul hangulatjavító hatású is.

Amit nem hagyok otthon az illóolajokon kívül: lázmérő, kötszerek, ragtapasz, kisolló, steril tű

Létrehoztam egy zárt Facebook csoportot azért, hogy legyen egy olyan tér, ahol nyíltan, félelmek nélkül, előítéletektől nem tartva oszthatjuk meg egymással gondolatainkat. Egy olyan kis közösségben, ahol nincs helye tabuknak, sokkal inkább a diszkréciónak és a támogatásnak. 🥰
Itt minden helyet kaphat, amit mi NŐK, ANYÁK kibeszélünk, vagy éppen NEM MERÜNK kibeszélni. Bátran dobjatok fel témákat, illetve kérjetek segítséget, ajánlásokat egymástól.

Csatlakozz bátran!

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: No posts available for this Facebook ID

Szőrfi Andrea kismama mentor és anyamentor - BalancedMoms logo