Csak tudnám hogyan csinálja…

Első várandóságom alatt bennem kavargó félelmek egyike az volt, hogy hogyan lesz elegendő időm a napi feladatok elvégzése mellett arra, hogy minőségi időt töltsek a babával.

Ismerem magam, MAXIMALISTA TÍPUS VAGYOK, emiatt próbálok megfelelni minden téren, elsősorban magamnak. Jól kell magam éreznem a bőrömben, szeretek időt szakítani a randikra, a sportra, a barátokra és mindemelett mindig rend és tisztaság kell legyen az otthonunkban.

Már a babák születése előtt tudtam, hogy gyerekkel ezt nehéz lesz fenntartani, mégsem tudtam, hogy miből vegyek el, mi az, amiből lentebb adhatok. Nem igazán találtam a kompromisszumot abban, hogy rendben legyenek a dolgok magam körül az élet minden területén, ennek megfelelően elhatároztam, hogy tudatosan felkészülök arra, hogy a megváltozott életemben is minden egyensúlyban maradjon.

Az egyik legnehezebb képesség anyaként, amit el kellett sajátítanom, az ELENGEDÉS és a BIZALOM kialakítása önmagammal és másokkal szemben. Különösen nehéz volt akkor, amikor kezdetben idegen embereket kellett beengednem az otthonunkba, az életünkbe és még a gyermeket is át kellett adnom egy rövid időre annak érdekében, hogy magamra is jusson egy kis szabadidő.

Eleinte jöttek a kifogások, hogy a gyermekem még túl pici, nehezen fogad el mást, csak az anyjára, azaz rám van szüksége. A háztartást pedig csak én vagyok képes makulátlanul vezetni. Nem is beszélve az anyagiakról, hiszen mennyit spórolhatnék, ha mindent én csinálnék.

Megpróbáltam a lehetetlent és egyedül végeztem mindent, de rövid időn belül elfogytam a sok teendő elvégzésében és a nap végén már nem maradt sem időm, sem energiám játszani a gyerekekkel. Néha inkább az apaszerepre vágytam, mert apával minden csupa VIDÁMSÁG. Esténként megy a JÁTÉK, a huncutkodás, az ölelkezés, puszilkodás, minden csodásan könnyed.

Minden tökéletesnek tűnt kívülről, de belül mart a lelkiismeret, hogy nem foglalkozom eleget a gyerekekkel és nem is éreztem jól magam, mert fáradt voltam. Hiányzott az energikus, életerős énem.

VÁLTOZTATTAM…Kialakítottam a támogatórendszeremet, befogadtam a segítséget az életembe minden olyan területen, ahol azt éreztem, hogy képes vagyok delegálni.

Ma már hiszem és tudom azt, hogy ez az elengedés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valóban egyensúlyban legyek önmagammal, melynek köszönhetően nem csak hiú ábránd marad, hogy minőségi időt töltsek a családommal.

Természetes, ha eddig te is ezen az úton jártál és lemondtál a segítségről. Mégis gondold végig, hogy van-e az életednek olyan területe, amit kész vagy átengedni és mindezt hogyan tudnád megvalósítani. Tedd meg a szükséges lépéseket még ma, hogy az új évben már könnyebb legyen az életed.

+1 tipp a megvalósításhoz: Tudom, hogy egyszerű rávágni, hogy

„persze, ő könnyen beszél, mert ez és az…”

Nekem a férjem tanította meg azt, hogy gondoljak úgy a segítségre, mint egy befektetésre, ami megtérül. Kicsit üzleties a hozzáállás, de valahol igaza van. Ez egy befektetés önmagadba annak érdekében, hogy fenn tudd tartani az egyensúlyt, ezáltal harmóniában tarthatod az egész családot.

Létrehoztam egy zárt Facebook csoportot azért, hogy legyen egy olyan tér, ahol nyíltan, félelmek nélkül, előítéletektől nem tartva oszthatjuk meg egymással gondolatainkat. Egy olyan kis közösségben, ahol nincs helye tabuknak, sokkal inkább a diszkréciónak és a támogatásnak. 🥰
Itt minden helyet kaphat, amit mi NŐK, ANYÁK kibeszélünk, vagy éppen NEM MERÜNK kibeszélni. Bátran dobjatok fel témákat, illetve kérjetek segítséget, ajánlásokat egymástól.

Csatlakozz bátran!

Ha péntek, akkor Panarom tipp! Ma egy picit másképp! Ma a diffúzor választásban segítek nektek. ✨

Nézzük meg, hogy mi is az ultrahangos aromadiffúzor és mire lehet jó? 🧐❓
✅Az aromadiffúzor víz és illóolaj hozzáadódásával működő párologtató készülék.
✅Ultrahang technológiát felhasználva, a vizet és az illóolajat mikromolekulákká töri szét és a térbe juttatja.
✅A hozzáadott illóolaj minőségétől függően alkalmazhatjuk térillatosításra parfümolajokkal, vagy aromaterápiára esszenciális illóolajokkal.
✅Az aromadiffúzor hideg párát készít, nem melegíti fel a készülékbe töltött vizet. Ez a működés kiválóan alkalmas a terápiás olajokhoz, mert nem keletkezik hő, így a bennük lévő kémiai összetevők változatlanok maradnak, azok terápiás hatása nem csökken.
✅Nincs tűz, vagy forrázás veszély, ezért biztonságos kisgyermekek, vagy háziállatok mellett is.

Hogyan válasszunk? 🧐❓
Diffúzorválasztásnál a következőket érdemes végiggondolni:
⭐️A víztartály nagysága (15 m2-es szobába elegendő a 80 ml-es víztartály, de efölött már nagyobb méretű tartály szükséges
⭐️Dizájn: válassz olyat, ami illik a lakás stílusához.
⭐️A legtöbb diffúzor lámpaként is használható, párásítás nélkül. Ennek köszönhetően töltheti be az esti hangulatvilágítás , vagy a gyerekek szobájában az éjszakai fény szerepét. De a nyugodt és pihentető alvás érdekében az összes aromadiffúzor használható fény nélküli üzemmódban is.
⭐️A szakaszos üzemmód kiváló az erősebb illatok alkalmazásánál, illetve az üzemidő meghosszabbítására.

Ha szeretnéd megtalálni a Neked megfelelő diffúzort és a hozzá való illóolajat, amivel illatossá varázsolhatod otthonodat, akkor keress bátran. 🤳🤗

A Madebyzen diffúzorokat és a Panarom illóolajakat állandó kedvezménnyel vásárolhatod meg nálam. Rendeld meg még ma! ✍️📲
...

View on Facebook