Szenvedély, szeretet, szerelem, függőség

Ha arra keresem a választ, hogy mit lehet szenvedélyesen szeretni, akkor szinte bármit, ami csak eszembe jut. Én személy szerint rajongok a cipőkért, imádok enni, utazni, főzni, jógázni, strandolni, teniszezni (bár azt sajnos hanyagolom, mióta megszülettek a gyerekek). Hirtelen ezek ugrottak be, de sorolhatnám még. Ez mind a szenvedélyem, mégis megvagyok ideig-óráig nélkülük, tehát nem vallom semelyikkel kapcsolatban függőnek magam.

Ha a kérdés a …kit? akkor a férjem és a gyermekeim az elsők, akik a listán szerepelnek. Őket szenvedélyesen szeretem, de az egyik SZERELEM, a másik pedig “csak” SZERETET. A közös bennük a szenvedélyen túl, hogy feltétel nélküliek.

Annyiszor hallom azt, hogy valaki a gyermekét Szerelmemnek hívja és azt mondja, hogy a gyermeke a Szerelme. Ilyenkor totál össze vagyok zavarodva, mert nem értem. Ha a gyermeked a Szerelmed, akkor ki a férjed/feleséged? Akkor több szerelmed is van egyszerre?

Hogyan lehet egy gyermeket szerelemmel szeretni egyáltalán? 

Én szenvedélyesen szeretem a gyermekeimet. Amióta megfogantak nem telt el nap, hogy ne lennének állandóan a gondolataimban. Sőt, néha ijesztő, hogy mennyire ott vannak az ember agyában… Na de ennek ellenére, nem mondanám soha, hogy szerelmes vagyok beléjük. Szenvedélyes szeretet és szenvedélyes szerelem között óriási a különbség. Azt kívánom a gyerekeimnek is, hogy legyen lehetőségük megtapasztalni a szenvedélyes szerelmet az életben, de ne rajtam keresztül, hanem a társuk által. Találják meg azt az embert, aki szerelmes lesz beléjük egy életen át.

Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszik és nem értenek egyet velem, de a másik dolog, hogy én határozottan úgy érzem jól magam, ha imádom és szenvedéllyel szeretem a gyermekeimet, de nem válok függővé tőlük. Szeretnék képes maradni az elengedésre, amikor az szükséges, amikor nekem vagy a gyermekeimnek szüksége van rá. Természetesen ugyanez vonatkozik a férjemre is. Imádom, szeretem, szerelemes vagyok belé, de időnként mindkettőnknek jót tesz pár órára, napra elengedni egymást. Ilyenkor megérezzük egymás hiányát és ez tovább erősíti a kapcsolatunkat mind a férjemmel, mind a gyerekekkel. 

Az elengedés alapja nálam a BIZALOM. A gyerekeket és a férjemet is így tudom elengedni, hogy megvan a kapcsolatunkban az ősbizalom. Ismerjük egymást, tudjuk, hogy számíthatunk egymásra és mindig ott van a másik.

Így vagyunk szabadok, miközben szenvedélyesen szeretjük egymást.

Létrehoztam egy zárt Facebook csoportot azért, hogy legyen egy olyan tér, ahol nyíltan, félelmek nélkül, előítéletektől nem tartva oszthatjuk meg egymással gondolatainkat. Egy olyan kis közösségben, ahol nincs helye tabuknak, sokkal inkább a diszkréciónak és a támogatásnak. 🥰
Itt minden helyet kaphat, amit mi NŐK, ANYÁK kibeszélünk, vagy éppen NEM MERÜNK kibeszélni. Bátran dobjatok fel témákat, illetve kérjetek segítséget, ajánlásokat egymástól.

Csatlakozz bátran!

😢Állandóan elégedetlen vagy magaddal?
☹️Szereted kritizálni magad?
😤Néha úgy érzed, hogy hiába fáradsz, a szomszéd fűje, akkor is zöldebb?

Ha kíváncsi vagy, hogy neked mennyire görbe a tükröd, akkor olvasd el legújabb cikkemet, amit itt balancedmoms.hu/a-te-tukrod-mennyire-gorbe/ találsz.
...

View on Facebook