A te tükröd mennyire görbe?

😢Állandóan elégedetlen vagy magaddal?
☹️Szereted kritizálni magad?
😤Néha úgy érzed, hogy hiába fáradsz, a szomszéd fűje, akkor is zöldebb?
Ha IGEN a válaszod, akkor hadd mutassam be Celeste Barbert?
 
Ő a kedvenc humoristám, akit egyrészt azért követek, mert képes olyan humort képekben, videókban megjeleníteni, hogy még a legnehezebb napokon is vinnyogva röhögök, ha meglátom.
Másrészt elképesztően jól mutatja be a kontrasztokat a valóság és az elképzelt, kreált valóság között. Ráadásul hihetetlen, ahogy megnevettet, miközben a saját női nyomorúságunkat mutatja be. Azt, ahogy próbálunk megfelelni a társadalomnak, a nyomásnak, ami nap, mint nap körülvesz minket.
Mert ezt tesszük, ha nem is tudatosan, de erőnkön felül próbálunk teljesíteni és legalább egy kicsit hasonlítani arra az ideára, amit normálisnak hiszünk.
 

De mi a normális?

 
😲Az ahogy, a szupermodellek 15 centis tűsarkúban galoppoznak végig a kifutón?
😲Az, hogy a szomszéd házaspár 20 év együttélés után is csupa boldogságos, mézes-mázos, csicsa-micsa képeket posztolnak a facebookra?
😲Az, hogy a szomszéd gyerekei soha nem hisztiznek, mindig jól viselkednek és tiszta marad a ruhájuk sarazás közben is?
😲Az, hogy vannak nők, akik szülés után is bombatesttel pózolnak az instán?
😲Az, hogy a barátok többsége kisgyerekek mellett is naponta vadul szexelnek?
 
Ezek a kérdések így egymás után felsorolva is mutatják, hogy mennyire görbe tükrön keresztül szemléljük magunkat és az életünket.
Egyszerűen elfelejtjük, hogy a valóság sokkal komplexebb, mint, amit a felszínen látunk, ami még igaz is lehet, de az biztos, hogy minden mögött sajátos életutak, küzdelmek, harcok állnak, ami nem mindig felemelő.
Érdemes meglátni,
😲hogy a modellek halálra éheznek, csakhogy benne maradhassanak a körben, és mindezt azért teszik, mert mindegyiküknek saját története van.
😲hogy a szomszéd házaspár már lehet, hogy rég külön szobában alszik és csak a presztízs, vagy az ego tartja őket össze, de lehet, hogy valóban szeretik egymást, de azért nap, mint nap tesznek és küzdenek, mert tudják, hogy a boldogságnak ára van.
😲hogy a szomszéd gyerekei az intimitást, a biztonságot távolról sem ismerik, mert soha nem kaptak választ a kérésükre és már rég feladták és lemondtak mindenről, és egyszerűbb megfelelni a kevesebb súrlódás érdekében. De az is előfordulhat, hogy a legnagyobb odafigyeléssel nevelik gyermekeiket.
😲hogy az a nő, aki bomba testtel pózol szülés után, a fotoshop mestere, vagy csak irigylésre méltó géneket örökölt és valójában nem kellett sokat tennie azért, hogy megőrizze alakját.
😲hogy a minden napi szex féltékenységből ered és nem valós vágyakból, de lehet, hogy mindkét félnek azonos igényei vannak és ez így van rendben.
 
Ahelyett, hogy örök önostorozásban, elégedetlenkedésben élnél, lásd és értsd meg a körülötted lévő világot. Felejtsd el az ELŐÍTÉLETEKET, helyette élj az ELFOGADÁSsal, a MEGÉRTÉSsel mások és magad irányában is.
 

Próbáld megtalálni a belső békét!

Létrehoztam egy zárt Facebook csoportot azért, hogy legyen egy olyan tér, ahol nyíltan, félelmek nélkül, előítéletektől nem tartva oszthatjuk meg egymással gondolatainkat. Egy olyan kis közösségben, ahol nincs helye tabuknak, sokkal inkább a diszkréciónak és a támogatásnak. 🥰
Itt minden helyet kaphat, amit mi NŐK, ANYÁK kibeszélünk, vagy éppen NEM MERÜNK kibeszélni. Bátran dobjatok fel témákat, illetve kérjetek segítséget, ajánlásokat egymástól.

Csatlakozz bátran!

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: No posts available for this Facebook ID

Szőrfi Andrea kismama mentor és anyamentor - BalancedMoms logo